Zo maak jij thuiswerken een stuk leuker

06/04/2022
|
213
thuiswerken

Je hebt een kantoorbaan en door de pandemie moet je werkzaamheden vanaf thuis gaan uitvoeren. Het voelt voor jou als een moeilijke combinatie, je thuissituatie en daarbij ook nog eens geconfronteerd te worden met werk. Op dit soort momenten zou je willen dat je mesotherapie aan het uitvoeren was, zodat je tenminste nog met andere mensen in contact kon komen en juist niet vanaf thuis hoeft te werken. Je productiviteit is niet het beste en je probeert soms stiekem ook huishoudelijke taken op te pakken terwijl je pauze hebt. Mocht je nu op zoek zijn naar tips om jouw thuiswerkdag iets leuker te maken, lees dan vooral door.

Beloon jezelf

Beloon jezelf elke dag met een lekkere lunch. Dit hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn, maar eet iets wat jij lekker vindt. Het bereiden van je maaltijd kan makkelijk 5-10 minuten duren. Zo weet je ook nog je gedachte te verzetten. Eet je lunch ook niet achter je bureau. Ga ergens zitten waar jij even lekker kan ontspannen. Ga eens lekker de buitenlucht in. Rust in ieder geval uit. Ga niet de afwas, de was doen, of het huis schoonmaken. Dit zijn taken die je ook niet had kunnen doen terwijl je op het werk zat. Laat dit dan ook liggen en zorg dat je deze taken gescheiden houdt.

Wandelen

Ga na het werk even 10-15 minuten wandelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het ontzettend gezond is wanneer een werkende Nederlander ongeveer een reistijd van 20 minuten heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je kan afschakelen van alle prikkels die jij hebt gehad op het werk. Zorg er dus voor dat je een kleine wandeling pakt, waar jij je gedachtes kan verzetten. Probeer vervolgens ook niet nog eens naar je laptop, of computer te grijpen. Je werkdag zit er namelijk op.

Gerelateerd nieuws  Waarom stijgen de grondstof prijzen zo hard?

Werkplek

Zorg ervoor dat je een eigen kamer creëert waar jij kan werken. Ga niet op een plek zitten in het huis waar je lastig gevallen kan worden door andere prikkels. Door je eigen ruimte te hebben, zal je en stukje motivatie en concentratie krijgen. Hierdoor zal je productiviteit weer omhoog gaan. Ben ook niet te hard voor jezelf wanneer het in het begin niet leuk is en dat je niet je draai kunt vinden. Dit komt met de tijd.

Wil jij nu liever toch niet thuis moeten werken? Dan zijn er natuurlijk nog een groot aantal beroepen, waarbij het noodzakelijk is om op locatie te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een huidspecialist, die diensten als mesotherapie en carboxytherapie aanbiedt. Bekijk daarom snel deze pagina over mesotherapie en kom er zelf achter of het wat voor jou is!

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!