Je hebt een kantoorbaan en door de pandemie moet je werkzaamheden vanaf thuis gaan uitvoeren. Het voelt voor jou als een moeilijke combinatie, je thuissituatie en daarbij ook nog eens geconfronteerd te worden met werk. Op dit soort momenten zou je willen dat je mesotherapie aan het uitvoeren was, zodat je tenminste nog met andere mensen in contact kon komen en juist niet vanaf thuis hoeft te werken. Je productiviteit is niet het beste en je probeert soms stiekem ook huishoudelijke taken op te pakken terwijl je pauze hebt. Mocht je nu op zoek zijn naar tips om jouw thuiswerkdag iets leuker te maken, lees dan vooral door.

Beloon jezelf

Beloon jezelf elke dag met een lekkere lunch. Dit hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn, maar eet iets wat jij lekker vindt. Het bereiden van je maaltijd kan makkelijk 5-10 minuten duren. Zo weet je ook nog je gedachte te verzetten. Eet je lunch ook niet achter je bureau. Ga ergens zitten waar jij even lekker kan ontspannen. Ga eens lekker de buitenlucht in. Rust in ieder geval uit. Ga niet de afwas, de was doen, of het huis schoonmaken. Dit zijn taken die je ook niet had kunnen doen terwijl je op het werk zat. Laat dit dan ook liggen en zorg dat je deze taken gescheiden houdt.

Wandelen

Ga na het werk even 10-15 minuten wandelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het ontzettend gezond is wanneer een werkende Nederlander ongeveer een reistijd van 20 minuten heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je kan afschakelen van alle prikkels die jij hebt gehad op het werk. Zorg er dus voor dat je een kleine wandeling pakt, waar jij je gedachtes kan verzetten. Probeer vervolgens ook niet nog eens naar je laptop, of computer te grijpen. Je werkdag zit er namelijk op.

Werkplek

Zorg ervoor dat je een eigen kamer creƫert waar jij kan werken. Ga niet op een plek zitten in het huis waar je lastig gevallen kan worden door andere prikkels. Door je eigen ruimte te hebben, zal je en stukje motivatie en concentratie krijgen. Hierdoor zal je productiviteit weer omhoog gaan. Ben ook niet te hard voor jezelf wanneer het in het begin niet leuk is en dat je niet je draai kunt vinden. Dit komt met de tijd.

Lees ook:  25 jaar SnowWorld, een Nederlands bedrijf klaar voor de toekomst