Zelf een tafel maken? 5 manieren

26/10/2022
|
227
tafel

Wil je graag een originele en unieke salontafel? Shop dan niet bij de woonwinkel om de hoek, maar ga zelf aan de slag. Een tafel maken hoeft nog niet eens moeilijk te zijn en bent er hooguit één a twee uurtjes aan kwijt. Wij hebben een paar suggestief op een rijtje gezet voor hoe jij in een handomdraai een leuke salontafel fabriceert!

Tafel met tegels

Houd je van retro en heb je gevoel voor interieurstyling? Dan wil je natuurlijk uitpakken met de perfecte tafel. Wanneer je kiest voor een tafel met tegels, weet je zeker dat je een unieke tafel hebt. Ga voor een ondergrond of frame van hout en kies tegeltjes uit die bij jouw interieur passen en maak hier een tafelblad van. Wil je nog meer uitdaging? Pak de hamer erbij, sla de tegels kapot en maak een mozaïek.

Pallets

Een tafel gemaakt van pallets past eigenlijk in ieder interieur. Wij zijn fan, want pallettafels zijn vrij eenvoudig te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de houtsoort en kleur matcht met je interieur. Wil je iets extra’s toevoegen? Monteer dan wieltjes onder de pallet zodat je de tafel makkelijk opzij kunt schuiven.

Gerelateerd nieuws  Vervuiling en overlast door afval

Muziekinstrumenten

Je hoeft eigenlijk niet ver te zoeken voor ideeën om een perfecte salontafel te maken. Staat er op jouw zolder nog een oud drumstel dat je eigenlijk niet meer gebruikt? Tover de onderdelen dan om tot tafeltjes. In feite kan het heel eenvoudig door één of meerdere onderdelen plat neer te leggen en te voorzien van een plaat. Toms, pauken of bongo’s; vrijwel alle onderdelen zijn geschikt.

Ga op zoek naar hout of planken

Als je handig bent, kun je zelf in het bos of bouwmarkt op zoek naar een mooi stuk hout dat je kunt gebruiken. Heb je een groot stuk, dan ben je in feite al klaar. Zo niet, dan kun je  met een paar planken aan de slag. Kies de kleur die bij je interieur past en maak de vorm zoals je zelf wilt. Of doorzoek voordat je het grofvuil in Leiden stort nog eens door je oude spullen heen.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!