Zelf een tafel maken? 5 manieren

26/10/2022
|
55
tafel

Wil je graag een originele en unieke salontafel? Shop dan niet bij de woonwinkel om de hoek, maar ga zelf aan de slag. Een tafel maken hoeft nog niet eens moeilijk te zijn en bent er hooguit één a twee uurtjes aan kwijt. Wij hebben een paar suggestief op een rijtje gezet voor hoe jij in een handomdraai een leuke salontafel fabriceert!

Tafel met tegels

Houd je van retro en heb je gevoel voor interieurstyling? Dan wil je natuurlijk uitpakken met de perfecte tafel. Wanneer je kiest voor een tafel met tegels, weet je zeker dat je een unieke tafel hebt. Ga voor een ondergrond of frame van hout en kies tegeltjes uit die bij jouw interieur passen en maak hier een tafelblad van. Wil je nog meer uitdaging? Pak de hamer erbij, sla de tegels kapot en maak een mozaïek.

Pallets

Een tafel gemaakt van pallets past eigenlijk in ieder interieur. Wij zijn fan, want pallettafels zijn vrij eenvoudig te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de houtsoort en kleur matcht met je interieur. Wil je iets extra’s toevoegen? Monteer dan wieltjes onder de pallet zodat je de tafel makkelijk opzij kunt schuiven.

Gerelateerd nieuws  5 x tips voor tijdens een verbouwing

Muziekinstrumenten

Je hoeft eigenlijk niet ver te zoeken voor ideeën om een perfecte salontafel te maken. Staat er op jouw zolder nog een oud drumstel dat je eigenlijk niet meer gebruikt? Tover de onderdelen dan om tot tafeltjes. In feite kan het heel eenvoudig door één of meerdere onderdelen plat neer te leggen en te voorzien van een plaat. Toms, pauken of bongo’s; vrijwel alle onderdelen zijn geschikt.

Ga op zoek naar hout of planken

Als je handig bent, kun je zelf in het bos of bouwmarkt op zoek naar een mooi stuk hout dat je kunt gebruiken. Heb je een groot stuk, dan ben je in feite al klaar. Zo niet, dan kun je  met een paar planken aan de slag. Kies de kleur die bij je interieur past en maak de vorm zoals je zelf wilt. Of doorzoek voordat je het grofvuil in Leiden stort nog eens door je oude spullen heen.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

|
Wonen

Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

|
Wonen

5 elementen, die niet mogen ontbreken in je tuin

|
Wonen

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!