Wat weet jij al over Amazon?

18/01/2021
|
96
amazon prime opzeggen

Hoewel Amazon in de Verenigde Staten al jaren bekend is, komt het platform sinds dit jaar pas in Nederland én België. Maar wat weet jij al precies over het bedrijf van miljardair Jeff Bezos?

Zoals iedereen wel weet is Jeff Bezos, tegenwoordig ook wel bekend als rijkste man ter wereld, trotste eigenaar en oprichter van Amazon. Voordat Jeff hiermee begon was hij werkzaam op Wallstreet. Dit was tientallen jaren geleden, in de jaren 90. Tijdens zijn werk hier heeft Meneer Bezos zjin oren en ogen altijd open gehouden voor een eventuele kans om écht rijk te worden. Deze kans kwam er in 1995. Jeff Bezos zag dat er een mogelijkheid lag om goederen online te gaan verkopen. Het internet was toen ook net op komst. Perfecte timing? Ja zeker! Amazon begon met het verkopen van boeken, en dat bleek een razend succes. Voordat hij het wist hadden zijn boeken (die hij vanuit zijn garage verkocht) bezorgd voor een omzet van bijna 16 miljoen dollar. In de loop der jaren breidde het assortiment steeds uit en voor de eeuwwisseling kon je al CD’s, speelgoed en allerlei andere soorten elektronica bestellen.

Het succes

Jeff Bezos kende dus een vliegende start en behaalde al grote successen voordat Amazon bekend werd voor het grote publiek. Voor het jaar 2000 gingen zijn producten als de hele wereld over. Een tijdje later werd het voor de ‘gewone’ mensen ook mogelijk om een account te maken op Amazon en hun eigen producten aan te bieden. Dit gebeurd op de dag van vandaag nog steeds massaal. In de vroege jaren van de 21e eeuw breidde Bezos het assortiment nog een paar keer uit. Video on demand was een van de diensten die hij toevoegde. Onder de naam Amazon Prime werd het mogelijk om vanuit thuis film en series te bekijken. Amazon Prime werkt met een abonnementensysteem. Als jij je nu aanmeld krijg je waarschijnlijk een maand gratis toegang. Daarna kun je kiezen of je vast gaat betalen. Besluit je later dat je het niet meer nodig hebt, dan kun je Amazon Prime opzeggen.

Gerelateerd nieuws  Activiteiten om je kind bezig te houden

Hoewel het erg goed ging met Amazon kocht Jeff er nog meer bedrijven bij. Een goed voorbeeld hiervan is Whole Foods, een bekende supermarktketen uit Amerika. Ondertussen heeft Meneer Bezos meerde miljoenenbedrijven op zijn naam en is hij meer dan 1 biljoen dollar waard.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!