Wat te doen met kerst 2021?

24/11/2021
|
170
Thuiskok

De feestdagen hebben iets magisch. Veel mensen vinden het heerlijk om de kerstdagen door te brengen met familie en andere naasten. Een gezellig samenzijn met een mooi versierde kerstboom (mits je geluk hebt) en spelletjes spelen is altijd populair geweest. Of wat dacht je van samen koken en daarna heerlijk tafelen? Kerst is bij uitstek hét moment om samen te komen. Een beetje aandacht voor elkaar kan in deze Covid19 tijd geen kwaad. Toch verandert er het een en ander. Maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en een eventuele lockdown maken het allemaal niet fijner. Desondanks kun je er met een beetje creativiteit een fijne kerst van maken!

Eten brengt mensen samen

Eten zorgt voor verbinding. Dat is iets wat mensen die uit een eetcultuur komen echt kunnen beamen. Het samen bereiden van voedsel en het lange tafelen waarbij vaak de meest intieme gesprekken worden gevoerd, brengt mensen nader tot elkaar. Of je er nu voor kiest om uiteten te gaan (zolang de overheid dit toestaat uiteraard), iets af te halen of zelf de thuiskok uit te hangen, doe waar jij en je familie gelukkig van worden. Veel mensen willen met de feestdagen lekker kunnen eten zonder daarvoor dagenlang in de keuken te staan. Dan is heerlijk buiten de deur eten een ware uitkomst. Toch zijn er genoeg families waarbij een of meerdere personen zichzelf tot thuiskok uitroepen en helemaal losgaan in de keuken. Koken is immers een vorm van ontspanning als je er een passie voor hebt. Bovendien is er niets fijners dan je geliefden zien genieten van jouw zelfgemaakte culinaire pareltjes. Doe alvast inspiratie op of oefen met wat gerechtjes, zodat jij een keukenprins of -prinses bent tegen de kerst!

Gerelateerd nieuws  Twee verrassende geheimen voor gezond oud worden!

Leuke thuisactiviteiten om de feestdagen door te komen

Films kijken tijdens de kerstdagen is al decennialang een favoriete bezigheid van veel mensen. En dan met name de zoetsappige kerstklassiekers, zoals Sissi (alle delen) en Home Alone bijvoorbeeld. Films waar je stiekem van walgt, maar die fantastisch zijn als je je vlak daarvoor suf hebt gegeten en ligt uit te buiken bij de televisie. Spelletjes spelen met elkaar is een andere activiteit waar men ook flink van geniet. Haal dus jouw favoriete spelletjes van zolder, stof ze af en leg ze alvast klaar!

Thuiskok

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Kun je wijn in de vriezer bewaren?       

|
Lifestyle

De meest gebruikte seksspeeltjes

|
Lifestyle

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

|
Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!