Wat is IPTV en wat kunt u ermee?

08/06/2021
|
161
IPTV box

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar IPTV is een welbekend term onder onze maatschappij. IPTV is een afkorting van Internet Protocol Television. Bij IPTV ontvangt u via Wi-Fi of 4G internet allerlei kanalen, films en series. Bij normale televisie gaat dit via een kabel. Het signaal van de gestreamde content wordt via een internet protocol verzonden naar uw IPTV box. Dit verklaard ook de naam van IPTV. Meer weten over IPTV? Lees dan gerust verder!

 

Hoe werkt IPTV?

Wanneer u IPTV wilt gebruiken zult u een abonnement moeten afsluiten bij een internetvoorziener. Let er wel op of deze internetvoorziener u de mogelijkheid bied om een IPTV box aan te sluiten. Bij de meeste internetvoorzieners is dit mogelijk. Een voorbeeld hiervan is Canal Digitaal. Deze kunt u bijvoorbeeld in combinatie met uw Ziggo internet koppelen. Zo kunt u rustig IPTV zenders, films en series streamen via uw IPTV box. Wanneer u alle benodigdheden heeft voor uw IPTV, zal uw internetvoorziener een decoder versturen. Hiermee kunt u het internetsignaal omzetten tot een televisiesignaal waarbij uw IPTV kan werken op uw normale tv. En dat door middel van enkel een internetprovider en een IPTV box.

Gerelateerd nieuws  Je huis duurzamer maken

 

Voordelen IPTV

IPTV heeft verschillende voordelen. Zo heeft u een enorm aanbod in zenders, series en films. Bij een normaal tv-abonnement bent u afhankelijk van de zenders die in uw pakket of abonnement zitten. Vaak zijn deze meer beperkt dat bij een IPTV box. Daarnaast kunt u met een IPTV box overal waar u wilt tv kijken. Dus ook op uw computer of laptop. Ook een opmerkelijk puntje is dat de beeldkwaliteit van een IPTV box vaak erg hoog is. In de meeste gevallen kunt u 4K streamen met een IPTV box. Een IPTV box maakt van uw normale tv een smart tv.

 

Nadelen IPTV

Een IPTV heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Zo bent u afhankelijk van uw internetsnelheid en kwaliteit bij het streamen. Bij elke IPTV heeft u een decoder nodig. Anders kunt u geen zenders, films of series streamen. Tot slot zijn er nog niet veel aanbieders van IPTV waardoor je slechts beperkte keuzevrijheid hebt bij het kiezen van een provider. Een goede vergelijking op prijs en services is dus ook nog niet te maken.

 

IPTV

Recent

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Meer in deze categorie

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen

De opkomende interieur trends in 2024

|
Wonen

De kracht van een nieuwe tuin

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!