Schoolmeubilair op de basisschool is belangrijker dan je denkt. De school moet een plek zijn waar kinderen zich veilig en vertrouwd moeten voelen. Met je schoolmeubilair kun je ook je onderwijs visie laten zien.

Ruimtes

Iedere ruimte in een basisschool is anders. Dit betekent ook dat het anders ingericht moet worden. Zo kijk je naar wat de kinderen in een bepaalde klas nodig is. Zo hebben kinderen van groep 8 een heel ander meubilair nodig dan de kinderen van groep 1. Bij de kinderen van groep 1 is het belangrijk om te kijken naar doorgangen en rustplekken, want deze kinderen spelen ook nog gewoon door de dag. Terwijl voor de kinderen van groep 8 het van belang is dat ze hun werkplek kunnen aanpassen. Dit omdat in groep 8 er al een groot verschil is tussen de lengtes van de kinderen.

Materiaal

Het materiaal is ook belangrijk, tot in tegenstelling wat mensen vaak denken. Men kan meestal kiezen tussen metaal en hout of een combinatie van beide. Maar wat is nu het beste? Het ligt natuurlijk aan de ruimte waar het meubilair komt te staan, zo wil je in een klaslokaal rust creƫren. Hiervoor kun je beter hout gebruiken, aangezien houten meubilair geluid absorbeert. Daarnaast heeft een houten meubilair een hele warme uitstraling. Metaal weerkaatst vaak het geluid, waardoor het heel rumoerig in de klas kan zijn. Dit is niet bevorderend voor de concentratie van de kinderen.

Opbergruimte

Iets wat veel mensen vergeten is dat het ook belangrijk is om opbergruimte te hebben. Met veel opbergruimte is het een rustigere ruimte, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren. Bij de lagere groepen gaat dit over het speelgoed dat opgeruimd moet worden en bij de hogere groepen gaat dit over het lesmateriaal wat opgeruimd moet worden.

Dus als jij op zoek bent naar nieuw schoolmeubilair op de basisschool is het belangrijk om te kijken naar welke ruimte het inkomt, het materiaal waar het van gemaakt is en de opbergruimte in de ruimte!

Lees ook:  De beste tips voor social media marketing