De afgelopen jaren hebben ons laten zien dat van thuis uit werken een productief alternatief is voor het kantoor. Het heeft zowel voor de werkgever als de werknemer voordelen, aangezien de werkgever minder huur moet betalen voor kantoorruimte, terwijl de werknemer geen stress heeft van het pendelen. Het vraagt echter wel om een aanpassing, langs beide kanten. We zetten dan ook een aantal tips uiteen om werken in de cloud zo goed mogelijk te laten verlopen.

1. Zorg voor duidelijke regels

Wanneer je van op een afstand communiceert, zijn regels van groot belang. Je wil immers als werknemer niet gestoord worden buiten de werkuren, maar werknemers moeten echter wel hun taken vervullen. Daarom zijn afspraken en deadlines van groot belang, bijvoorbeeld over pauzes en middaglunch. Het is dus belangrijk dat meetings op tijd worden aangekondigd, deadlines worden nageleefd en privacy wordt gerespecteerd. Dit is dus een conversatie die zeker moet gebeuren en op papier moet worden gezet!

2. Zorg dat het werken in de cloud goede infrastructuur heeft

Om van thuis uit te werken, is het nodig dat het bedrijf infrastructuur heeft om werken in de cloud mogelijk te maken. Hiervoor moet je bedrijf een platform ontwikkelen waarmee de werknemers in een aantal klikken geconnecteerd zijn met het bedrijf. Je werknemers hoeven enkel een goede internetverbinding te hebben! Als bedrijf is het trouwens redelijk gemakken om zo een cloud in te vullen. De bedrijfsleiders kiezen zelf hoe het er uit zal zien en hoe werknemers worden gecontroleerd.

werken in de cloud

3. Zorg voor een goede werkplek

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen, is het creëerden van een goede werkplek. Er komt veel bij kijken, maar we moeten naar de eenvoudige dingen kijken. Het belangrijkste is, dat je altijd dezelfde werkplek behoudt. Dit zorgt ervoor dat je onbewust automatisch in ‘de zone’ komt. Probeer daarnaast je werkplek zo proper mogelijk te houden, aangezien dit je afleidingen verminderd. Probeer echter wel genoeg drinken en snacks bij de hand te hebben, zodat je niet continu je werkplek moet verlaten om je honger te stillen. Zorg ten slotte ook voor een ergonomische werkplek, met een goede stoel en een gemakkelijk bureau. Zo creëer je de perfecte werkomgeving voor jezelf!

werken in de cloud

Lees ook:  De inrichting van een nieuw kantoor organiseren