Je tuin ook je thuis maken

23/09/2021
|
279
steigerhout loungeset

Dankzij/door de corona hebben veel mensen de tijd gehad om thuis te zitten en na te denken over wat ze nog meer met hun huis willen doen. Vakanties zijn uitgesteld en dit heeft als gevolg gehad dat men het geld voor onder andere dit heeft gestopt in hun huis. Isolatie, renovatie, en een nieuw interieur. De tuin is ook vaak een onderdeel geweest van dit proces, want je tuin kan een passende zomervakantie aanbieden in eigen land. Een paar plantjes hier en daar zijn voor de één genoeg, maar lang niet voor iedereen. Wat kun je doen om van je tuin een tweede thuis te maken?

Avontuur

Jongens, hou alsjeblieft allereerst eindelijk een keer op met tuinen die “laag in onderhoud” zijn. Deze tuinen, bezaaid met grijze tegels, voegen helemaal niets toe aan je leven maar ook niet aan je vakantiegevoel. Het avontuur van het onbekende dat je kunt vinden tijdens wandelingen op vakantie kun je gedeeltelijk nabootsen in eigen tuin. Hierdoor krijgt je tuin karakter en voegt het daadwerkelijk iets toe aan je thuis. De geur van de zomerse bloemen, het gras onder je voeten. De potten en planten die jij hebt uitgezocht en die bijvoorbeeld een mediterraan karakter uitstralen. Je kunt van alles doen met je tuin, maar het is echt zonde om het te laten bij een grijs, ongebruikt gebied.

Gerelateerd nieuws  Wat een schoolmeubilair doet voor je kind

steigerhout loungeset

Steigerhout loungeset

Naast je groenere tuin kun je wel nog gebruik maken van een relaxplek. Dit kan door het aanleggen van bijvoorbeeld een vuurpit, maar ook door het aankopen van de juiste meubels. De juiste meubels moeten natuurlijk weersbestendig zijn, maar verder dan dat kun je gewoon kiezen wat jij mooi vindt en bij je tuin past. Dit kan een steigerhout loungeset zijn. Een steigerhout loungeset biedt een neutraal uiterlijk met voldoende meubelstukken waar je zelf (gekleurde) kussens op kunt leggen.

Wild versus netjes

Dat je jouw tuin netjes wilt houden begrijpen we wel. Je wilt niet altijd onkruid aan het krabben zijn tussen de tegels. Toch kun je ook een balans vinden tussen een wild oerwoud en een nette tuin. Dit doe je vooral door af te bakenen met steen, hout, en draad. Jij kunt bepalen welke richting op je tuin gaat groeien, maar ook waar onkruid de plaats krijgt om te groeien. Informeer je hierover en doe inspiratie op, en dan aan de slag!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!