Interieurtrends van 2022

12/05/2022
|
180
maison home

Wil je graag gaan verbouwen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het heel handig om eerst te weten wat je graag wilt veranderen en welke meubels je wilt gebruiken in je huis. Er zijn de laatste tijd heel erg veel mogelijkheden op het gebied van meubels en kleurgebruik, soms kan je door het bos de bomen niet meer zien. Daarom is het handig om de trends in kaart te brengen. Dit zijn de veranderingen die erg populair zijn in huis, denk bijvoorbeeld een bepaalde kleur of het gebruik van hout.

Wat is nu erg populair?

Er spelen nu op dit moment verschillende trend op de markt. De eerste trend is het gebruik maken van posters. Deze posters zijn voornamelijk iets abstracter en vaak worden warme kleuren gebruikt. Er zijn heel erg veel verschillende posters, maar je kan ze tegenwoordig ook zelf ontwerpen. Ook het warme hout is een echte trend geworden. Het warme hout zorgt voor een gezellige en knusse sfeer in huis, je kan hiermee een fijn plekje creëren in huis. Hout kan goed gecombineerd worden met cognac kleuren, dit kan toegepast worden op de muur of in de meubels. Het is wel een dure trend, het kost namelijk veel geld om goed hout te krijgen. Ook is het moeilijk in het onderhoud. Wil je graag het warme hout in het echt eens goed bekijken, dan kan je een kijkje nemen bij een woningzaak, bijvoorbeeld bij Maison Home. Daarnaast zie je tegenwoordig vaak de kleuren groen en blauw voorbijkomen in woningen. Groen zorgt samen met het warme hout voor een natuurlijke en aangename sfeer. Bij de blauwe kleuren wordt voornamelijk navyblauw gebruikt in combinatie met goud. Dit oogt heel modern en heeft ook een warme uitstraling.

Gerelateerd nieuws  De opkomende interieur trends in 2024

maison home

Droogbloemen

De decoratie in huis is ook heel erg belangrijk, hierin zijn ook een aantal trends te vinden. De grootste trend zijn de droogbloemen. Droogbloemen zijn bloemen die een lange tijd gedroogd zijn en hierdoor dus lang meegaan. Tevens is het ook gemakkelijk te combineren, heeft het weinig onderhoudt en geeft het meteen kleur in huis! Ze zijn tegenwoordig in elke winkel te vinden, Xenos, Maison Home en de Ikea zijn hier voorbeelden van.

Kortom; er zijn tegenwoordig genoeg trends te vinden binnen het onderwerp interieur. Hopelijk hebben wij je kunnen voorzien van iets meer inspiratie.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!