Ik heb een strafblad, kan ik alsnog een VOG aanvragen?

12/01/2021
|
210
VOG aanvragen via VOGnodig

Afijn , een vraag die vaak terugkomt. Voor de mensen die niet weten wat een VOG is, dit is de afkorting voor Verklaring Omtrent Gedrag. Een VOG is een papiertje of twee waarop staat of jij je goed heb gedragen in het verleden of niet. Je hebt dit papiertje of document nodig voordat je bepaalde stages kunt lopen of voor sommige functies kunt solliciteren. Zeker als je maatschappelijk werk wilt gaan doen heb je zo’n verklaring zeker nodig. De vraag of je een VOG kunt krijgen wanneer je in het verleden strafbare feiten hebt gepleegd is er eentje die vaak wordt gesteld.

Welke strafbare feiten heb je gepleegd?

Of je een Verklaring Omtrent Gedrag krijgt ja of nee, is zwaar afhankelijk van de strafbare feiten die je hebt gepleegd. Het antwoord is nee op het moment dat jij geregistreerd staat bij politie en justitie met strafbare feiten die betrekking hebben op het desbetreffende beroep. Heb jij in het verleden met alcohol achter het stuur gezeten en wil je buschauffeur worden, dan denk ik dat je het antwoord al weet. Wil jij met dit delict op je kerfstok stage gaan lopen bij een basisschool, dan kom je misschien wel in aanmerking. In Nederland is er een instantie die deze zaken bekijkt, na loopt en op basis hiervan een screening maakt. Ben jij in het bezit van een strafblad of heb je één of meerder delicten op je naam, dan hoeft dit nog niet te betekenen dat je geen VOG kunt ontvangen.

Gerelateerd nieuws  Alles over microdosering

Hoelang kijken ze terug?

Gemiddeld wordt er tot en met 4 jaar in het verleden gekeken. Dit geld niet voor alle misdrijven. Bij zedendelicten is de terugkijktermijn oneindig. Ben jij schuldig aan dit soort feiten, dan is jouw kans op een VOG nihil.

Denk jij na het lezen van deze blog dat je in aanmerking komt voor een Verklaring Omtrent Gedrag, dan kun je een VOG aanvragen via VOGnodig of een andere online dienstverlener die dit verstrekt. Je kunt er ook voor kiezen om de aanvraag fysiek in het gemeentehuis te doen. De kosten zijn voor beide manieren hetzelfde.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!