Hoe vindt je de beste kandidaten voor een vacature?

20/10/2022
|
183
recruitment marketing

Je bent niet de enige die geen goede werknemers kan vinden. In 2022 hebben veel ondernemers datzelfde probleem. Recruiters en andere HR medewerkers die geen nieuwe wervingsstrategieën gebruiken, kunnen vaak geen kandidaten vinden die geschikt zijn voor hun openstaande vacatures.

In 2022 kun je de beste kandidaten vinden dankzij recruitment marketing. Recruitment marketing is up-to-date over de nieuwste manieren om de beste kandidaten te bereiken en om jouw bedrijf voor die kandidaten het aantrekkelijkst te laten lijken.

Je kunt echter zelf ook al een aantal dingen proberen:

Begin met een goed geschreven functiebeschrijving

Het is moeilijk om de juiste kandidaat te vinden als je niet helemaal zeker weet naar welk talent, welke vaardigheden en ervaring je op zoek bent om een ​​openstaande functie te vervullen.

Als jouw bedrijf geen functiebeschrijvingen heeft voor alle huidige functies, is het tijd om ze te schrijven.

Elke functiebeschrijving moet de functietitel, opleidings- en ervaringsvereisten, functiedoelen, rapportagestructuur, verwachte taken, meting van werkprestaties en salarisbereik bevatten.

Betrek jouw huidige medewerkers

Gebruik je huidige medewerkers om te begrijpen waarom ze zo graag met je samenwerken. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over dingen die hen aantrekken. Gebruik deze feiten om anderen aan te trekken.

Gerelateerd nieuws  Belangrijke aandachtspunten bij het starten van een onderneming

recruitment marketing

Zoek op de juiste plaatsen

Veel bedrijven plaatsen een snelle advertentie op indeed of monsterboard voor het zoeken naar vacatures en verwachten geweldige resultaten.

Denk na over waar jouw potentiële kandidaten waarschijnlijk naar banen zullen zoeken.

Kandidaten op een hoger niveau voor leidinggevende functies scannen niet de grote vacaturesites met duizenden cv's en berichten voor functies op een lager niveau. Zorg ervoor dat je op de juiste plaatsen zoekt waar waarschijnlijk mensen zijn die aan jouw eisen voldoen.

Voor veel bedrijven kunnen de grotere vacaturesites echter een geweldige manier zijn om een ​​groot aantal actieve werkzoekenden te bereiken.

Beloon werknemers als ze goede kandidaten aanleveren

Verwijzingen door andere werknemers zijn bewezen de beste werknemers! Toch hebben veel bedrijven nog steeds geen strategieën ontwikkeld om kandidaten te vinden met behulp van doorverwijzingen van werknemers. Dit is een andere geweldige manier om jouw huidige werknemers te gebruiken om je te helpen bij het vinden van kandidaten.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!