De geschiedenis van de computer

10/06/2020
|
281
laptop cursus

Twintig jaar geleden begon de revolutie: van kaartenbak naar diskette, van papier naar monitor, van typex naar ‘delete’. In 1983 introduceerde IBM zijn eerste Personal Computer in Nederland. Het werd een daverend succes. Binnen enkele jaren was er geen secretaresse of boekhouder meer te vinden die niet zo’n handige ‘microcomputer’ op het bureau had staan. Nu, twintig jaar later, vallen hele bedrijventakken stil als de stroom uitvalt. Zonder pc kunnen we niet meer werken. Door deze grote innovatie op het werk gebied, zijn er nu wel veel mensen afhankelijk. Toen de pc opkwam in het bedrijfsleven, was het eerste Nederlandse bedrijf die een pc had een bedrijfje dat voedsel leverde bij de marine.

Verschillende programma’s

Op een computer kan je veel verschillende programma’s downloaden. Deze programma’s kun je op verschillende manieren gebruiken. Het kan je hulpmiddel zijn of je kan er dingen in maken. Maar om door te krijgen hoe alle programma’s werken kan nog wel eens moeilijk zijn. Het is soms veel en ingewikkeld, maar gelukkig is er een oplossing voor. Tegenwoordig bestaan er online computercursussen, waarin u haar fijn word uitgelegd hoe het allemaal werkt. Deze online cursussen zijn voor jong en oud.

Gerelateerd nieuws  Wat moet je meenemen op een verre reis?

Verschillende computers

Er zijn in totaal 5 computer soorten:

  1. Desktop en de mini-desktop
  2. All-in-one (Apple IMac)
  3. Draagbare computer zoals: Notebook, Laptop, Couldbook
  4. Tablet
  5. 2-in-1 Hybride

Om gelijk een het grote verschil tussen deze 5 soorten duidelijk te maken is het gemak waarmee je ze kan verplaatsen. De eerste 2 computer soorten, de Desktop, mini-desktop en de All-in-One zijn computers die op een vaste plaats in huis staan. Ze zijn dus niet makkelijker verplaatsbaar. Zoek je een computer die je juist makkelijk op kan werken of juist meer wilt nemen? Dan heb je keuze uit draagbare computers, waarvan de notebook en de laptop de bekendste zijn. Een nieuwe computer soort is de Hybride tablet of ook wel de 2-in-1 computer genoemd. Het is een combinatie van een tablet en een notebook/laptop computer. In de praktijk betekend dit dat er een toetsenbord bij de tablet zit. Dit kan in een vorm waarbij het toetsenbord van de tablet los gehaald kan worden. Maar er zijn ook modellen waarbij je het toetsenbord aan de tablet vast zit maar dan naar achteren geklapt kan worden. Soms helemaal tegenaan de achterkant.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!