Ardennen ligging

07/10/2021
|
180

Het mooie bosrijke Ardennen zijn gelegen in het zuidoosten van België waaronder een groot deel gelegen is te Wallonië, ook is een deeltje van de Ardennen gelegen in Noord-Luxemburg en zelfs een klein deel grenst aan Frankrijk.

Klimaat

Door de afstand tot de zee en het reliëf heeft dit een grote invloed op het klimaat. De hoogteligging zorgt voor stuwingneerslag, hier valt er bijna dubbel zoveel neerslag dan in laag België. De temperaturen verschillen natuurlijk in vergelijking met laag België, hier zijn de temperaturen ongeveer 5 graden lager. Tijdens de winter vormen de Ardennen een nog mooier landschap, het is hier vaak dan een sneeuwrijk gebied. Wanneer het weer een strenge winter is en de sneeuw ligt hoog genoeg dan kun je hier ook op de skipistes en loipes skiën. Maar helaas doordat de zee relatief dichtbij ligt gecombineerd met de overheersende zuidwestenwind is het niet mogelijk om een stabiel sneeuwdek te vormen.

Natuur, fauna en flora

De Ardennen zijn dicht bebost met grote bossen zoals bijvoorbeeld het woud van Anlier en het woud van Chimay. Doordat het een dichtbebost gebied is vormt zich hier ook een aantrekkelijk biotoop voor wilde dieren. Hier kun je wilde zwijnen, roofvogels, zwarte ooievaars, lynxen en bevers tegenkomen. Er liggen hier ook verschillende natuurparken waardoor je leuke lange wandelingen kunt maken in de natuur.

Gerelateerd nieuws  Wat moet je doen als je je huissleutels kwijtraakt?

Vakantie Ardennen

Veel gezinnen, koppels, verenigingen, etc. kiezen ervoor om tijdens de winter- maar ook zomermaanden een vakantiehuis in de Ardennen te huren. In de Ardennen zijn er een tal van vakantiehuizen te huur, je hebt keuze uit verschillende soorten groottes en faciliteiten. Omdat de Ardennen een mooi bosgebied vormen is het altijd leuk om uitstapjes te doen en om even tot rust te komen in een vakantiehuis in de Ardennen. De meeste vakantiehuizen beschikken ook over een binnen- of buitenzwembad, soms zelfs ook een sauna.

Activiteiten

Dankzij het grote natuurgebied heb je een tal van activiteiten die je kunt doen terwijl je geniet van al het groen rondom je. Je kan leuke wandelingen maken of zelfs gaan ‘hiken’ als dat iets voor je is, ook kun je hier wateractiviteiten doen zoals kanoën, raften, windsurfen, een boottochtje maken en nog véél meer.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!