Ardennen ligging

07/10/2021
|
85

Het mooie bosrijke Ardennen zijn gelegen in het zuidoosten van België waaronder een groot deel gelegen is te Wallonië, ook is een deeltje van de Ardennen gelegen in Noord-Luxemburg en zelfs een klein deel grenst aan Frankrijk.

Klimaat

Door de afstand tot de zee en het reliëf heeft dit een grote invloed op het klimaat. De hoogteligging zorgt voor stuwingneerslag, hier valt er bijna dubbel zoveel neerslag dan in laag België. De temperaturen verschillen natuurlijk in vergelijking met laag België, hier zijn de temperaturen ongeveer 5 graden lager. Tijdens de winter vormen de Ardennen een nog mooier landschap, het is hier vaak dan een sneeuwrijk gebied. Wanneer het weer een strenge winter is en de sneeuw ligt hoog genoeg dan kun je hier ook op de skipistes en loipes skiën. Maar helaas doordat de zee relatief dichtbij ligt gecombineerd met de overheersende zuidwestenwind is het niet mogelijk om een stabiel sneeuwdek te vormen.

Natuur, fauna en flora

De Ardennen zijn dicht bebost met grote bossen zoals bijvoorbeeld het woud van Anlier en het woud van Chimay. Doordat het een dichtbebost gebied is vormt zich hier ook een aantrekkelijk biotoop voor wilde dieren. Hier kun je wilde zwijnen, roofvogels, zwarte ooievaars, lynxen en bevers tegenkomen. Er liggen hier ook verschillende natuurparken waardoor je leuke lange wandelingen kunt maken in de natuur.

Gerelateerd nieuws  Je producten wereldwijd aanbieden

Vakantie Ardennen

Veel gezinnen, koppels, verenigingen, etc. kiezen ervoor om tijdens de winter- maar ook zomermaanden een vakantiehuis in de Ardennen te huren. In de Ardennen zijn er een tal van vakantiehuizen te huur, je hebt keuze uit verschillende soorten groottes en faciliteiten. Omdat de Ardennen een mooi bosgebied vormen is het altijd leuk om uitstapjes te doen en om even tot rust te komen in een vakantiehuis in de Ardennen. De meeste vakantiehuizen beschikken ook over een binnen- of buitenzwembad, soms zelfs ook een sauna.

Activiteiten

Dankzij het grote natuurgebied heb je een tal van activiteiten die je kunt doen terwijl je geniet van al het groen rondom je. Je kan leuke wandelingen maken of zelfs gaan ‘hiken’ als dat iets voor je is, ook kun je hier wateractiviteiten doen zoals kanoën, raften, windsurfen, een boottochtje maken en nog véél meer.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!