Alles wat je moet weten over poppers

16/07/2022
|
146
poppers

Het gebruik van poppers of microdosering heeft bij velen geen positieve associaties. Het wordt gezien als iets dat slecht voor je lichaam is en alleen maar kan zorgen voor negatieve gevolgen. Maar is dat echt zo? Zijn poppers echt zo slecht voor je of is het slechts een imago? In deze blog vertellen we meer over poppers, wat de werking ervan is en wat de risico’s van het gebruik kunnen zijn.

Wat zijn poppers?

Poppers kunnen worden omschreven als vluchtige vloeistoffen die een roes voor een korte duur geven. Het gevolg hiervan is dat het bijvoorbeeld een seksuele ervaring intenser maakt. Meestal zijn poppers te verkrijgen in kleine flesjes en hebben ze een sterke geur. De vloeistof bestaat uit meerdere nitrietverbindingen. Oorspronkelijk werden poppers gebruikt bij hartkwalen omdat het een vaatverwijdende werking heeft. Omdat poppers bekend staan om de kortdurende werking worden er tegenwoordig andere mindelen gebruikt in de medische wereld.

De werking van poppers

De werking van poppers kan omschreven worden als euforisch. Het middel zorgt voor een verhoogde hartslag waardoor de seksuele beleving wordt versterkt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de bloeddruk wordt verlaagd. De roes van poppers is vaak maar voor een korte duur, denk hierbij aan enkele minuten. Andere kenmerken van het gebruik van poppers zijn: remmingen die wegvallen, spierverslapping, een warm en een gestimuleerd gevoel. Bijkomstige kenmerken die vaak als negatief worden ervaren zijn hoofdpijn, vermoeidheid en moeite met het scherp zien. Het kopen van poppers kan tegenwoordig niet zomaar, het zijn dan ook niet per definitie die voor consumptie gebruikt worden.

Gerelateerd nieuws  Dit zijn de beste geanimeerde reclamevideo’s allertijden

De risico’s van poppers

Het gebruik van poppers kan gevaarlijk zijn wanneer er niet rekening wordt gehouden met bepaalde zaken. Zo mogen poppers met hart- en vaatproblemen geen poppers gebruiken, dit omdat veranderingen in bloedvaten veel risico’s kunnen meebrengen voor hun. Daarnaast mogen poppers ook niet worden gecombineerd met bijvoorbeeld speed of cocaïne. Poppers worden ingenomen daar aan het flesjes te ruiken waar de vloeistof inzit. De vloeistof zelf mag dan ook nooit worden doorgeslikt.

Wil je weten  hoe je het spannend in de slaapkamer kunt houden zonder het gebruik van andere middelen? Je leest erover in een andere blog!

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen

Wat zijn endemische soorten?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!