Alles wat je moet weten over poppers

16/07/2022
|
48
poppers

Het gebruik van poppers heeft bij velen geen positieve associaties. Het wordt gezien als iets dat slecht voor je lichaam is en alleen maar kan zorgen voor negatieve gevolgen. Maar is dat echt zo? Zijn poppers echt zo slecht voor je of is het slechts een imago? In deze blog vertellen we meer over poppers, wat de werking ervan is en wat de risico’s van het gebruik kunnen zijn.

Wat zijn poppers?

Poppers kunnen worden omschreven als vluchtige vloeistoffen die een roes voor een korte duur geven. Het gevolg hiervan is dat het bijvoorbeeld een seksuele ervaring intenser maakt. Meestal zijn poppers te verkrijgen in kleine flesjes en hebben ze een sterke geur. De vloeistof bestaat uit meerdere nitrietverbindingen. Oorspronkelijk werden poppers gebruikt bij hartkwalen omdat het een vaatverwijdende werking heeft. Omdat poppers bekend staan om de kortdurende werking worden er tegenwoordig andere mindelen gebruikt in de medische wereld.

De werking van poppers

De werking van poppers kan omschreven worden als euforisch. Het middel zorgt voor een verhoogde hartslag waardoor de seksuele beleving wordt versterkt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de bloeddruk wordt verlaagd. De roes van poppers is vaak maar voor een korte duur, denk hierbij aan enkele minuten. Andere kenmerken van het gebruik van poppers zijn: remmingen die wegvallen, spierverslapping, een warm en een gestimuleerd gevoel. Bijkomstige kenmerken die vaak als negatief worden ervaren zijn hoofdpijn, vermoeidheid en moeite met het scherp zien. Het kopen van poppers kan tegenwoordig niet zomaar, het zijn dan ook niet per definitie die voor consumptie gebruikt worden.

Gerelateerd nieuws  Rolluik reparatie, wanneer is dat nodig?

De risico’s van poppers

Het gebruik van poppers kan gevaarlijk zijn wanneer er niet rekening wordt gehouden met bepaalde zaken. Zo mogen poppers met hart- en vaatproblemen geen poppers gebruiken, dit omdat veranderingen in bloedvaten veel risico’s kunnen meebrengen voor hun. Daarnaast mogen poppers ook niet worden gecombineerd met bijvoorbeeld speed of cocaïne. Poppers worden ingenomen daar aan het flesjes te ruiken waar de vloeistof inzit. De vloeistof zelf mag dan ook nooit worden doorgeslikt.

Wil je weten  hoe je het spannend in de slaapkamer kunt houden zonder het gebruik van andere middelen? Je leest erover in een andere blog!

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen

Je producten wereldwijd aanbieden

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!