Heb je je net ingeschreven bij een erkende rijschool in Eindhoven? Dan vraag je jezelf misschien af wat je te wachten staat. Het is handig om jezelf alvast voor te bereiden op je lessen, zodat je er makkelijker doorheen gaat. Daarom vind je hieronder uitleg over hoe een autorijles in Eindhoven nu precies in zijn werking gaat.

Eerst de proefles

Allereerst is het goed om er zeker van te zijn of de rijschool echt bij je past. Het kan namelijk zijn dat je geen goede klik hebt met je rijinstructeur of dat de lestijden toch iets te kort zijn. Voor deze reden is het verstandig om een proefles te nemen. Hier zul je kennismaken met de lesauto en je rijinstructeur, waardoor je een goede indruk kunt krijgen over hoe de lessen gaan verlopen. Daarnaast is de eerste proefles geheel gratis mocht je uiteindelijk voor deze rijschool kiezen!

Besturen van de auto

De rest van de lessen kun je verdelen in drie categorie├źn. De eerste categorie is het besturen van de auto. Hier zul je de eerste 5 ├á 10 lessen aandacht aan besteden, zodat je de auto helemaal onder controle hebt. Hiermee behoren dingen zoals sturen, gas geven, remmen en schakelen. Sturen zul je vanaf het begin alleen moeten doen, omdat de rijinstructeur geen extra stuur heeft om je te helpen. Bij de andere drie acties kan de rijinstructeur je wel helpen door middel van een extra set pedalen. Dit is niet alleen handig in het begin om ervoor te zorgen dat de auto niet afslaat, maar het is ook heel belangrijk wanneer er bijvoorbeeld iets op de weg gebeurt waardoor je plotseling moet remmen.

Volgen van het verkeer en het gebruiken van spiegels

Nadat je de auto helemaal onder controle hebt, ga je beginnen met het leren van de theorie voor je theorie-examen. Hierbij hoort het kennen van verkeersregels en -borden. Om wat praktische ervaring op te doen, zal je hier tijdens een autorijles in Eindhoven ook aandacht aan besteden. Zo moet je bijvoorbeeld zelf gaan letten op de maximale snelheid die je ergens mag rijden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de spiegels van de auto gaat gebruiken.

 

autorijles eindhoven