De leukste dingen aan werken bij een pr-bureau

Als je affiniteit hebt met marketing, media en pr, en daarnaast wel houdt van een uitdaging, dan kan het voor jou interessant zijn om te gaan werken bij een pr-bureau. Wat doet een pr-bureau precies? Een pr-bureau doet er alles aan om de relaties tussen bedrijven, klanten en samenwerkingspartners te optimaliseren. De activiteiten van een pr-bureau zijn gericht op externe communicatie die bedrijven in een zo goed mogelijk daglicht zet om ze zo bekender, betrouwbaarder en geloofwaardiger te maken. Door te werken bij een pr-bureau leer je dus alle kneepjes van pr, marketing en corporate communicatie. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere dingen die werken bij een pr-bureau zo leuk maken. Wij vertellen je er alvast een paar.

Je krijgt te maken met veel verschillende soorten werkzaamheden en klanten

Op een pr-bureau krijg je elke dag te maken met nieuwe klanten en nieuwe uitdagingen. Zo ben je ook steeds met andere dingen bezig, waardoor het nooit saai is. Het ene moment ga je aan de slag om een onderzoeksrapport te schrijven voor een bekend beautymerk en het andere moment assisteer je een interview tussen een journalist en een muziekproducent. Bovendien ga je je ook bezighouden met zaken als social media en creative marketing.

Jij bent de tussenpersoon

Als pr-professional ben jij de tussenpersoon van partijen die elkaar nodig hebben, maar ook ieder hun eigen agenda hebben. Wanneer je je hiertussen begeeft, merk je pas echt wat voor positieve invloed deze partijen op elkaar kunnen hebben. Zo zie je bijvoorbeeld dat de klant en media elkaar versterken en het is heel leuk om dit te mogen faciliteren.

Je gaat samenwerken met inspirerende collega’s

Je komt te werken met mensen van allerlei verschillende achtergronden en verschillende specialisaties. Zo ga je bijvoorbeeld projecten doen samen met vormgevers, copywriters en (ex)journalisten. Iedereen bij een bureau heeft iets unieks te bieden en kan jou wellicht helpen om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen.

Vraag jij je af of werken bij een pr-bureau bij jou past?

Als PR-adviseur is het handig om te beschikken over de volgende competenties:

  • Commercieel gevoel en resultaatgerichtheid: jij moet namelijk de behoeften van de klant goed kunnen vertalen naar concrete acties die echt iets opleveren.
  • Creativiteit en inlevend vermogen: dit heb je nodig om bijvoorbeeld journalisten warm te maken en over de klant te laten berichten.
  • Stressbestendigheid: het komt vaak voor dat je onder tijdsdruk moet werken en je planning moet omgooien.
  • Gevoel voor taal: Aangezien je werkveld communicatie is, moet je goed kunnen spreken en schrijven. Je zult bijvoorbeeld brochureteksten gaan schrijven.