Beginnen met SEO
Voor veel mensen is SEO een onbekend begrip. Door je in dit onderwerp te verdiepen kun je er meer over te weten komen. Deze kennis zal nog wel eens van pas kunnen komen wanneer je een eigen website of webshop hebt. Mocht je een website willen maken? Kijk dan voor de mogelijkheden. Wij geven jou een aantal tips om aan de slag te kunnen met de SEO van jouw website. Je leert hoe je jouw tijd en aandacht moet verdelen voor het optimaliseren van de website. Het is een belangrijk aandachtspunt wanneer je start met een onderneming!
Waar staat SEO voor?
SEO staat voor Search Engine Optimization. Door jouw website te verbeteren krijgt jouw website hogere posities in de zoekmachine. Hoe hoger jouw website in Google staat, hoe groter de kans is dat mensen op jouw website klikken. In tegenstelling tot SEA, kost SEO geen geld per klik. Het is dus een duurzame manier om meer bezoekers naar jouw website te genereren.
Hoe werkt SEO nou precies?
Met SEO probeer je er voor te zorgen dat jouw website bovenaan in Google komt te staan. Bij het optimaliseren van de SEO moet er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met factoren die van invloed zijn op de positie in Google. Zo zijn er volgens Google wel 200 factoren die bijdragen aan hoge zoekresultaten in Google.
Deze 200 factoren zijn niet allemaal even belangrijk. Sommige factoren spelen een grotere rol bij het optimaliseren van de SEO, dan andere. Een van de vele dingen die van invloed is op de posities in Google is: een snelle laadtijd. De snelle laadtijd geeft de bezoeker een fijne ervaring op jouw website. Het is immers vervelend wanneer je iedere keer lang moet wachten. Google waardeert websites die sneller laden meer, dan websites die langzaam laden. Dit is dus een factor die bijdraagt aan een hogere positie.
Hoe begin je zelf met SEO?
Wanneer je wilt beginnen met SEO, dien je eerst een plan van aanpak te maken. Je moet een duidelijk overzicht hebben van de pagina’s die je wilt gaan optimaliseren. Wij geven je een aantal tips hoe je boven aan in Google komt.
Zorg ervoor dat je de juiste tools bij de hand hebt. Deze zijn bijvoorbeeld nodig om effecten te meten, de voortgang bij te houden en nieuwe kansen te ontdekken.
Vervolgens is het belangrijk dat je een website hebt die toegang heeft tot het CMS. Dit is nodig om aanpassingen te kunnen maken aan de website.
Tot slot stel je KPI’s vast. Deze zorgen ervoor dat jouw plannen vorm krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groei van 10% in het organisch verkeer op jouw website.